Russian Warbirds of Norway

Publisert: 04. okt. 2016 av Russian Wabirds of Norway

Russian Warbirds of Norway (RWON) er en ideell forening stiftet av flygere og eiere av tidligere USSR maskiner som i dag opereres i Norge. Foreningen ble startet våren 2002, og har sin base på Skien Flyplass Geiteryggen.

Formålet med foreningen er å bidra med ”østlige” innslag på flystevner i inn- og utland (Skandinavia), samt bidra til å øke interessen for fly og flyging.

Støttemedlemmer kan selv være med i foreningens fly til selvkost. Dette betyr at foreningen gjennom dette har gitt flyentusiaster en rimelig mulighet til å oppleve spenningen og gleden av å fly.

I vår forening vil du treffe mange flyentusiaster som brenner for sin hobby, der glødende fly-lidenskap og dypt engasjement er noe som lyser gjennom både crew og piloter. Alle former for interesse må starte et sted, og ingen ting er vel da bedre enn å bli introdusert gjennom en flyging med militære flyhistoriske maskiner! 
 
Under brannen 29. september 2016 mistet RWON muligheten til å tilby jagerflyturer i foreningens L29 Viper og L29 Delfin jagerfly. Begge ble totalskadet. I brannen mistet man også to Yak-52 fly som gjorde at foreningen ikke lenger kunne tilby akrobatikkturer til støttemedlemmer.

Dette var selvsagt et stort tap for oss, men vi nektet å gi oss. Siden 2016 har vi fått to nye fly og vi leier hangar og lokaler på Geiteryggen. Likevel er det et langt stykke å gå for å komme tilbake til tiden før 2016 da man hadde fem fly i flåten.
 
 

Foreningen i bilder

← Tilbake


Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.3
Tekst/bilder © Russian Warbirds of Norway 2016 - 2020